Snížen účinku antikoncepce

Dobrý den. Mám již chvíli problémy se žaludkem. Již dva týdny piji čaj na žaludek. Dnes jsem zjistila že obsahuje i ttřezalku. Může to ovlivnit účinost antikoncepce?? Beru antikoncepci Lindynette. Včera jsemmela s přítelem pohlavní styk . Mám raději užít tabletu Postinor? Popřípadě jak nadále brát antikoncepci po užití Postinoru? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Co se týče třezalky a antikoncepce tak to tvrdí to švédská agentura pro kontrolu léčiv, která oznámila, že zaznamenala dva případy otěhotnění žen, u nichž po třezalce selhala hormonální antikoncepce.Osobně z praxe takový případ neznám a myslím že jeden šálek antikoncepci neovlivní. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x