Snížená činnost štítné žlázy

Dobrý den, byla mi zjištěna snížená činnost štítné žlázy, po následné léčbě se vše srovnalo, užívala jsem 1tbl. EUTHYROXU 50, hodně mi padaly vlasy a toto padání přetrvává i když už je to rok a půl. Nyní jsem ve 34. týdnu těhotenství, při kontrolách bylo vždy vše vpořádku, jen mi byla zvýšena dávka Euthyroxu o půl tbl. obden v době těhotenství. Vlasy mi stále padají a mám obavy, zda po porodu budou padat ještě více a nebo, aby jejich ztráta nebyla úplná. Je možné po porodu začít užívat něco vhodného pro posílení vlasů i pokud budu kojit? Před otěhotněním jsem užívala METHIONIN 0,5. Co vhodného a hlavně prosím účinného byste mi poradili. Děkuji Vám za odpověď. Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, padání vlasů úzce souvisí i s probíhajícím těhotenstvím jako takovým a po porodu se přechodně může ještě zhoršit, než se ustálí hladiny hormonů. Váš endokrinolog Vám buden po porodu opět upravovat dávky Euthyroxu. Poraďte se s ním, jak ovlivnit konkrétně Vaše padání vlasů. Padání vlasů někdy souvisí i s onemocněním kůže hlavy. To je vyloučeno? Jinak dbejte na vyváženou pestrou stravu, aby Vám nechyběly žádné vitamíny a minerály. Případně můžete užívat vitamínové přípravky určené pro kojící ženy.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
padání vlasů při léčbě hypofunkce ŠŽ | Od: Jana | 29.3.2009 15:39
Při čtení odpovědí lékařů všeobecně k řešení výše uvedeného problému mám pocit, jakoby se vyhýbaly pacientům říct, že padání vlasů je nevyhnutelnou součástí této nemoci. Nikdo tento problém nechce řešit. Nebo se mýlím?Není to tedy tím, že nastavit správnou dávku hormonů při léčbě hypof. je spíš zázrak? Četla jsem, že padání vlasů při léčbě začne vždy, když se lékaři nepodaří správně hormony nadávkovat?
reagovat
re:padání vlasů při léčbě hypofunkce ŠŽ | Od: Lenka Nová | 5.8.2009 14:54
Jsem po porodu dvojčat a následně potom po operaci štítné žlázy. Vlasy mi začaly padat měsíc po operaci, endokrinoložka se mi dušovala, že padání nemá se štítnou žlázou nic společného. Vše je prý stresem, který se opravdu u mě nedal vyloučit / porod, nemoc, operace, pobyt v nemocnici/. Na radu praktického lékaře jsem zakoupila doplněk stravy Methionin / není drahý, oproti jiným přípravkům / a po třech měsících potíže ustoupily. Držím palce Lenka
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: