Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, v těhotenství mi byla zjištěna snížená funkce štítné žlázy,brala jsem letrox 50,půl tablety denně,po porodu se stav zlepšil a léky jsem vysadila.asi po 6 měsících se žláza opět zvětšila.nyní beru letrox 75,tabletu denně.chci se zeptat,jestli se štítná žláza může vyléčit uplně,abych nemusela brát léky po zbytek života?je tento stav po porodu přechodný?děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, situace, kdy jste po porodu léky vysadila a stav štítnice vyžaduje nyní vyšší dávku napovídá, že půjde spíše o trvalý stav. Léky brát budete muset, nejspíše jde o poruchu štítné žlázy na autoimunitním základě (jsou stanoveny protilátky?), těchto onemocnění je nyní velmi mnoho a náhradou hormonů /substitucí, tím je váš lék/ je situace plně vyřešena, nehrozí žádné nebezpeční. Léky svévolně nevysazujte, ohrožujete se na zdraví, štítná žláza má v těle velmi důležitou funkci. Info zde: http://www.ulekare.cz/Vyhledavani-u-lekare?search=%C5%A1t%C3%ADtn%C3%A1&action=search&module=&from=00&where= . Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: