Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den paní doktorko, v červenci letošního roku kdy jsem byla po dvou letech na pravidelné lékařské prohlídce mi byla zjištěna snížená funkce štítné žlázy TSH bylo 9,098, objednaná poprvé na endokrinologii jsem byla 24.11, krevní výsledky dopadly takto: TSH: 3,691 FT4: 11,2 ANMI: 1000 NTH: 23 Paní doktorka se mě ptala, zda beru nějaké léky předepsané mou praktickou lékařkou, tak jsem řekla, že ne, trošku jí to udivilo, protože prý u mě došlo ke zlepšení od původní hodnoty, ale i přes to mi prý předepíše Letrox 50 a prý mám užívat jednu tabletku ráno. Chtěla bych se zeptat, zda bylo nutné dle mých výsledků tablety ordinovat? Začala jsem je pár dní užívat žádné vedlejší ůčinky jsem zatím nezaznamenala, jen si nejsem jistá, zda nasazení léků není zbytečné nebo předčasné a ještě bych se chtěla zeptat, jestli by nebylo dobré užívání nějakých vitamínů či složek pro zlepšení funkce, děkuji za odpověď a přeji pohodový den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Renato, abych mohla jednoznačně říct, zda užívat či nikoliv, potřebovala bych znát také hladiny protilátek proti štítné žláze a sonografický nález. Pokud jsou protilátky pozitivní a ve štítné žláze je autoimunitní zánět, pak je Letrox určitě indikován . Pokud jsou protilátky negativní a sonografický nález je normální, tak bych počkala a vše znovu zkontrolovala s odstupem 3-6 měsíců. Držím palce

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x