Snížená funkce štítne žlázy

Dobry den pání doktorko od malička se lecím na snizenou funkci stitné zlazy pred 3 mesici sem zacal mít problemy busení srdce vzdy vecer prujmy divny pocit v celem tele navstivil jsem doktora udelaly testy FT3 6.93 FT4 14.80 TSH 8.600 Tpo 10.0 ATG 20.0 do te doby sem mel eutyrox 100 kazdy den 1x tabletku.po kontrole me to zvetsily na 5x tydne 1x a 2x tydne 1,5 kontrola za 3 mesice ubehly 2 mesíce a nepocituji zadne zmeny Trvá to dlouho než se to dostane do normálu?Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takto dlouho by uprava určitě netrvala. Po změně dávky dochází k ústupu obtíží, pokud nějaké jsou, do 1-2 týdnů, zpravidla je to, ale spíše v řádu dnů. Bylo by vhodné zapátrat po jiné příčině - obtíže se trochu jeví jako psychosomatické,panická ataka???. Vhodné je ale vyloučit třeba onemocnění srdce, či jinou příčinu. Je třeba zhodnotit, jestli je tepová frekvence zrychlená, pravidelná, či nepravidelná, je-li spojena s jinými obtížemi..atd. Držím palce, at je brzy lépe.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když srdci chybí kyslík, není to vždy infarkt
Články: Když srdci chybí kyslík, není to vždy infarkt
Je nejdůležitější sval v...
Jak zvládat injekce během IVF
Články: Jak zvládat injekce během IVF
Asi nikdo nebude nadšený z...
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolesti hlavy rozhodně...
Jak se chovat k popáleninám různé hloubky – část první
Články: Jak se chovat k popáleninám různé hloubky – část první
Popálení se řadí mezi velmi...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: