Snížená funkce štítné žlázy a antikoncepce

Dobrý den, prosím o radu, je mi 40 let, mám tři děti, nejmladšímu synovi jsou tři. Deset let užívám Euthyrox 100(75-125 dle výsledků). Po narození syna jsem užívala antikoncepci Yadine. Nyní jsem antik.vysadila po poradě s gynekologem, jelikož jsem se rozhodla pro další dítě. Po vysazení(dnes je to 6týdnů) se cítím slabá, nervózní, cítím neklid, občas mi buší srdce, jako bych nemohla tzv.popadnout dech.Menstruaci jsem po vysazení antik. již dostala. Je to normální, má vysazení antikoncepce vliv na hladinu hormonu štítné žlázy?Endokrynolog mě upozornil, že mám přijít, jakmile zjistím, že jsem těhotná,těhotenství mi schválil, naposledy jsem u něj na kontrole byla ještě před vysazením antikoncepce(nyní beru Euthyrox 100 1x denně). Děkuji za Vaši odpověď, Lenka Kancnerová.

Odpověď odborníka:

Spíše se domnívám, že vaše obtíže souvisí se změnou hladin ženských pohlavních hormonů. Na hodnoty hormonů štítné žlázy by vysazení antikoncepce nemělo mít vliv.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: