Snizena funkce stitne zlazy a davkovani letroxu

Pani doktorko, lecim se snizenou (autoimunitni)funkci stitne zlazy,s tim,ze mi pri prijmu endokrinolozka sdelila,ze hodnota TSH na muj vek (33let) je 1-3.Pred 7mesici byla hodnota 3,36 coz asi je nejak v norme,ale nyni mi bylo namereno 4,17 limit do 5,06,T4 12,5(do 17,2)pravidelne uzivam Letrox 50 priznam se,ze o vikendu jsem brala 100.Danou situaci bych neresila,kdybych za 7mesicu nepribrala 6kg,opravdu jsem nestastna,protoze tolik jsem v zivote nevazila,i prestoze sportuji (menzes temer zadny),nemluve o unave.S obvodnim lekarem jsme se dohodli na davce 75denne a cca za 2 mesice udelame kontrolni odbery.Je pravda,ze byl v posledni dobe abnormalni stres,coz asi take muze mit vliv?Vite toto reseni obvodniho lekare jako spravne,pokud muj endokrinolog situaci neresi?Nebo jak byste tuto situaci resila Vy?Diky moc za Vas cas a odpoved.

Odpověď odborníka:

Pokud TSH stoupá, navýšení dávky Letroxu je na místě, stejně tak brzká laboratorní kontrola, aby se ověřilo, jestli je dávka vyhovující.
Pokud se po úpravě TSH nezastaví nabírání hmotnosti a zejména neobnoví menstruace, bude potřeba vyšetřit i jiné hormonální systémy, nežli štítnici.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: