Snížená funkce štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den. Jsem těhotná v 12 týdnu. Nikdy v minulosti jsem se neléčila se štítnou žlázou. Nyní mi byla zjištěna subklinická hypothyreosa, autoimunitní thyreoitida. Paní doktorka mi předepsala Euthyrox 100. Hodnota TSHS mi byla naměřena 27. Může mít zvýšená hodnota TSHS negativní vliv na vývoj plodu, případné vrozené vývojové vady jako je hyperaktivita apod? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při takovéto vstupní hodnotě TSH nelze vyloučit, že nějaké poruchy nervového vývoje přítomné budou, může se objevit také předčasný porod, či komplikace jiné. Nicméně, tím, že se nasadila terapie by se již dále rizika zvyšovat neměly. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: