Snížená imunita

Dobrý den, je mi 29 let a asi před 5 lety se mi začaly vyskytovat příznaky chřipky a neustalé rýmy, nevím jak začít psát celkový můj problém? Ale poslední léčba byla taková, že jsem byl léčen jedněmi antibiotiky na chřipku, po týdnu na kontrole jsem si stěžoval na nezlepšení stavu, tak mi doktor předepsal 3 antibiotika naráz, první proti líhnutí škodlivých org. v dutině nosní krční a uších, druhé na rozředění hlenu v plicích, a třetí byl euphilin 100, ty první dva si nepamatuji, ale z příbalového letáku jsem si zapamatoval, co vlastně beru... jsem asi po třítýdenní léčbě, opět na nohou, ale stav se znovu vrací, projevuje se: po jídle nastává bolest břicha, mám studené končetiny, vysoký a rychlý srdeční tep, bolest hlavy, tepe mi v levém ušním bubínku, na jazyku mám bílý povlak a sucho v ústech, vadí mi denní světlo a bolí mě uši, když je venku zima jako že třeba větrno, tak mi zaléhávají ušní bubínky, nosní dírky mám rozkapané ruznými druhy kapek, že necítím skoro vůně, pálí mě tváře, někdy mě bolí i zuby, ale paradentoza to není prý, té chřipky jsou mám pocit vice druhů, nekdy je to teplota a vysoka bolest hlavy, nekdy je to bolest kloubu, zvracim a mam zimnici a spolu stim krece svalu, po tydnu nebo peti dnech a lezeni doma pri praskach jako je paralen ibalgin a caje, pokud to neni uz na antibio. se to vse strati a sklidni... ale po ctrnacti dnech nebo i po tydnu je to zde spet!!! casto od lidi slichavam co to semnou je ze jsem tak casto nemocen, mnel bych pry chodit lip oblikan, ale v tom problem neni, v zime nosim termo pradlo,hygienu dodrzuji, vitaminy a stravu mam take kontrolovanou, vyskousel jsem i imunitni posilovace, pripravky a kury ale nic nezabira... nekdy radeji nechodim k doktorovi ani protoze si myslim ze po konzultaci s nim se nic nemeni, je toho nazoru ze je to jen chripka, ale ja v mem soukromem zivote to citim jinak,.... doufam ze nejsem cholerik, protoze si tak uz pripadam, prominte, dlouho jsem se chystal napsat na nejakou poradnu, jsem rad ze jsem to vubec nejak napsal a ze to k necemu povede, doufam ze to pochopite spravne a dobre pochopite, s pranim pekneho dne Petr

Odpověď odborníka:

Vaše příznaky tak, jak je popisujete , se mohou objevovat u celé řady chorob, takže není jednoduché určit jednu příčinu. Domnívám se, že byste měl mít provedeno komplexní vyšetření:základní krevní odběry, CRP,alergologické, imunologické, ev. i sono břicha, krevní tlak a EKG, EEG a neurologické vyšetření. Pokud nemáte vyloženě prokázanou bakteriální infekci ve výtěrech z krku, nemá smysl nasazovat antibiotika. Kapky do nosu přestaňte brát, zničíte si nevratně nosní sliznici. Doporučuji pouze vincentku ve spreji.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: