Snížená imunita

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je nutné imunologické vyšetření, pokud se cítím dost často unavená- léčím se s autoimunitním onemocněním štítné žlázy, během posledních 6-ti měsíců jsem měla čtyřikrát opar na rtu, přes půl roku se léčím s kvasinkovými záněty. Problémy s únavou mám již cca dva roky, ale nyní poslední půlrok je to horší.Chtěla jsem se objednat na imunologii, ale tam mi bylo řečeno, že musím mít doporučení... tudíž bych ráda věděla, zda mé obtíže jsou indikací k imunol.vyšetření? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, imunologické vyšetření by mělo být provedeno až po doporučení praktickým lékařem nebo jiným specialistou. Ve Vašem případě by toto vyšetření bylo na místě. Již proto , že trpíte autoimunitním zánětem štítné žlázy, kdy se součsně mouhou vyskytovat i jiné orgánové autoimunity. Chronická únava je též indikací k imunol. vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku je nejčastějším...
Lékaři znají nový způsob, jak snížit nitrooční tlak u glaukomu
Barva moči prozradí dietní chybu i závažné onemocnění
Články: Barva moči prozradí dietní chybu i závažné onemocnění
Na první pohled se výše...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak zvládnout únavu při léčbě rakoviny
Články: Jak zvládnout únavu při léčbě rakoviny
Schvácenost je jedním z...
Může s nadváhou pomoci homeopatie?
Články: Může s nadváhou pomoci homeopatie?
Být štíhlý, fit a sexy, to...
Otrava paracetamolem a ibuprofenem
Články: Otrava paracetamolem a ibuprofenem
Paracetamol je jedno z...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: