Snížená imunita

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli při těchto hodnotách by se nemohlo jednat o nákazu virem HIV i když po 65 dnech ( 2 měsíce kalendářně) nezaznamenali protilátky?? Může se stát, že by se mi ani nevytvořili, neboť mám takové hodnoty (viz příloha). Nebude to chtít udělat přímí test na vir a ne protilátky?? jinak hodnota CD4 od posledních odběrů ( před měsícem 1,04) docela padají hodně dolů. Tak se ptám co byste mi doporučili a jestli by mi při předložení těchto výsledku z Imunologie udělali přímí test nebo musím mít doporučení od Imunologa?? Předem děkuji za odpověď a za nějákou radu. S pozdravem Jaroslav

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučovala bych provést vyšetření protilátek proti HIV po 3 měsících po rizikovém kontaktu. Diagnosa se nedá usuzovat podle snížená CD 4 lymfocytů. Mimo jiné máte snížené i CD 19 lymfocyty, které u infekce HIV nebývají snížené. Snížení lymfocytů může být u jakékoliv virové infekci, pokud je v těle zánět atd. Přítomnost virové nálože se vyšetřuje již na specializovaných pracovištích po prokázané pozitivitě protilátek.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: