Snížená tepová frekvence

Dobrý den, je mi 65 let. Pravidelně běhám i na delší vzdálenosti(10km, 21km).Jsem 3 roky po trojnásobném baypasu. Užíval jsem Epilok 25g 1/2ráno a 1/2večer. Před 3 měsíci mi lék byl změněn na Epilok SUCC 25g 1/2 ráno.V poslední době pozoruji, že se mi přibližně po 5 km běhu sníží tepová frekvence ze 120 na 76-60 a již tak zůstane. Nepociťuji žádné potíže, ale nevím, jestli takové snížení tep.frekvence při zátěži není škodlivé. Děkuji František

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží jestli se objeví další příznaky- dušnost, bolesti na hrudi, bušení srdce. Pokud ne, tak bych to neřešil. Betablokátory snižují tepovou frekvenci, při zátěži, když je potřeba zvýšit tepovou frekvenci, tak to léky nedovolí a lidé to pociťují jako dušnost, bolesti na hrudi. Je poté otázkou jak pokračovat v léčbě a sportovní aktivitě. Musíte se domluvit se svým ošetřujícím kardiologem, který Vás zná.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Sexem k astmatickému záchvatu?
Články: Sexem k astmatickému záchvatu?
Astma a alergickou rýmu...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jak zmírnit bolest zubů i strach ze zubaře? Pomocí homeopatik!
Plíce
Články: Plíce
Plíce jsou součástí...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: