Snizene cd19

Co muze zpusobit snizeni CD19?? Ma to vliv na rychlost tvorby protilatek proti ruznim virum ( treba hiv)? Mohlo by to razantne prodlouzit dobu odezvy nebo nemusela by vubec nastat?? A nemuze to treba zpusobit mononukleoza nebo syfilis, hiv ci jine??

Odpověď odborníka:

Dobrý den, znak CD 19 nesou B lymfocyty - ukazuje tedy haldinu B lymfocytů v periferní krvi. Je důležité tuto hodnotu posuzovat v kombinaci s celovým počtem lymfocytů, normálně tvoří ca 3-10% periferních lymfocytů. Blymfocyt produkuije protilátky různých tříd, pokud je hladina protilátek v normě/IgG, IgM IgA/ , tak přechodné mírné snížení hladiny B ly,mocytů by nemělo tvorbu protilátek proti konkrétním patogenům ovlivnit.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: