Snížení bílých krvinek

Dobrý den pane Lékaři,mám hrozný strach,můj 15 měsíční syn byl před 14 dny na očkování,během pár dní dostal chřipku a měl zvýšenou teplotu,do toho moučnivku kterou má až na hlasivkách,pořád sípe,nejde nám se z toho dostat,v krku je to už lepší ale ten hlas má pořád,co mě ale vylekalo k smrti,byli krevní testy,vyšlo mu snížení bílých krvinek strašně se bojím aby neměl leukemii,jsem v šestém měsíci těhotenství a hrozně se tím trápím,co si o tom myslíte?za dva dny jdem na další krevní testy.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, snížení počtu bílých krvinek je normálním průvozím jevem virových infektů. Při leukémii naopak počet krvinek stoupá. takže vaše obavy z nejhoršího jsou neopodstatněné (to vám ale měl vysvětlit ošetřující lékař). Spíš by mě zneklidňoval protrahovaný soor v pusince a hrtanu, který by určitě zasluhoval antimykotickou léčbu (léky proti plísňím) nejlépe venózně za hospitalizace.

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: