Snížení funkce antikoncepce

Beru hormonální antikoncepci Minerva, v sobotu jsem měla poslední prášek, takže v nejbližších dnech očekávám krvácení. Dnes jsem dostala antibiotika Penbene 1 500 000 kvůli bolestem v krku. Snižují antibiotika účinnost antikoncepce nebo se nemáme s přítelem bát? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Eliško, ano, antikoncepce může být snížena užíváním antibiotik, doporučuje se pro jistotu další ochrana cca týden po dobrání. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: