Snížení účinnosti antikoncepce

Dobrý den, 23. černa jsem onemocněla angínou a byla mi nasazena antibiotika penbene. Poté 28. června, první den,kdy jsem dostala menstruace tak jsem současně začala užívat antikoncepci Sylviane. Antibiotika jsem dobrala 2. července a po 2 dnech se mi objevil zánět močového měchýře kdy byly nasazeny léky nitrofurantoin-ratiopharm a dnes 11.7 jsem měla pohlavní styk se svým přítelem, který se do mě trochu "udělal". Je možné, že tyto léky měli na antikoncepci vliv a že po 13 dnech jejího užívání bych mohla být těhotná? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Antibiotika a chemoterapeutika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje, pokud by se nedostavila menses udělejte si gravitest který je positivní již kolem 6 dne po případné koncepci. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x