Snížený tlak

Dobrý den, mám nižší tlak 100/60, menší střední objem krvinek MCV 81,4, MCH 27,6, mírně zvětšená štítná žláza TSH 2,21, Ana++, Anti - CCP 6,1.FW12/33. CRP 9,6.Glukóza 5,72.Chloridy 108, ferritin 17,Ceruloplasmin 0,24. V péči lékařky na revmatologii- podezření na Sjogrenův syndrom. Zatím neprokázáno žádné autoimunitní onemocnění. Jsem alergik, astmatik, Jícen GERd, sicca syndrom, krátkozrakost, skolioza páteře, ploché nohy, necitlivé ruce- málo prokrvené. Po operaci papilomu v patrovém oblouku, HPV pozitivní- konizace děložního čípku. Nyní zánět levé příušní žlázy ATB Amoksiklav-v plánu biopsie slinných žláz. Jsem unavená, slabá, ospalá, při chůzi se zadýchávám. Tento rok 5 krát ATB. Ultrazvuk srdce před půl rokem v pořádku. Necítím se dobře a neznám důvod a to mi vadí. Zatím mě žádný lékař neřekl proč., tak nějak to neřeší. Zda je důvod např nízký tlak, snížená imunita. Dále je v pořádku hodnota filtrace ledvin eMDRD výpočet větší 1mL/s, U Kreatinin 17,6mmo/l? Prosím o doporučení a radu, jak dál postupovat. Popřípadě doporučení lékaře, který by mi pomohl a zhodnotil celkový zdravotní stav. Bohužel u svého praktika jsem neušpěla.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, únava, vyčerpanost může být v terénu Vašich onemocnění, vliv také mohu mít opakovaně prodělané infekce. Nelze vyloučit i vliv psychiky , kdy dlouhodobé zdravotní problémy , mohou vést k vyčerpanosti, únavě. Zkuste odpočívat, zároveň , ale pravidelně zařadit fyzickou námahu dle tolerance, z doplňků můžete zkusit preparáty s koenzymem Q10.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: