Snižování dávky léku

Dobrý den,chodím již spopustu let k psychiatričce, a beru Velaxin a Neurol 1mg 3,5 tbl. denně.Chci pokračovat ve snižování dávek,ale mám za sebou hodně let hrozných stresů,depresí a zážitků,že mě teď vyvede z míry každá maličkost,která se dá zvládnout klidně bez léku.Jenže já všechno silně prožívám a mám děsivé představy,že všechno dopadne nejhůř,jak jen může.proto si potom stejně tu druhou polovinu Neurolu zase musím vzít,abych se zklidnila.Moje lékařka mi doporučila snižovat dávku o 0,5 mg po každých deseti dnech, ale jak to dopadá už víte. Chtěla bych Vás poprosit o radu,co mám dělat,abych to zvládala lépe. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji Vám psychoterapii, která s podobnými stavy umí velmi dobře pracovat. Myslím tím buď klinického psychologa, který je placen z veřejného zdravotního pojištění nebo psychoterapeuta, kterého je nutné platit přímo. Psychoterapie Vám pomůže zvládat a rozumět svým stavům, "domlouvat" se s nimi namísto je potlačovat. Ráda se s Vámi potkám u nás.

Stanislava Ševčíková, Ph.D.
Stanislava Ševčíková, Ph.D.

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychoterapie a life-koučink Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: