Snižování účinnosti antikoncepce pří brani antibiotik

Dobrý den,mela bych dotaz, dostala jsem dvoje antibiotika,první Ospen 1500 a ty druhé Klacid 250,mohou tyto antibiotika snižovat účinnost antikoncepce Cleosensa?jestli ano,co doporučujete?Dekuju předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antibiotika ovlivňují antikoncepci, ale spíše kontrolu cyklu, tedy je po nich vyšší výskyt nepravidelného krvácení či špinění, při větších výkyvech by mohla být ovlivněna antikocepční účinnost. Pro jistotu může používat do menses kondom.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: