Solitární uzel v levé líci

Dobrý den, prosím moc o odpověď, CT hrudníku nativní a po aplikaci KL i.v. Utváření mediastina je normální. Trachea ve střední čáře,bifurkace volna.Cev.strukt.norm.kalib.Uzliny do10mm,v hilu vpravo uzliny 10mm,v levem 15-20mm.Plicní křídlo beze změn.Vlevo vS je patrne ložisko 10mm,hladké,nasedající na interlobium do segmentu4 a6.Bez vypotku,bohatý žlázový parenchym prsou,vpravo asymetricky parna nodulita ve VK. Solitární uzel v levé plíci,hilová lymfadenopatie,oproti sn.zr.2011 nový nález.Dif.dg: granulom,tu,meta apod. Byla jsem již na sonu prsou,je tam cysta ale ta je v pořádku.Čekají mne další vyšetření.Tuším,že mohu nebo spíš mám nádor, je to z nálezu zřejmé? Může to být i něco jiného nebo to vidíte jako zhoubné? Moc prosím jak moc je to zlé,děkuji za upřímnost.Nikol 44 let

Odpověď odborníka:

Milá Nikol, chápu Vaše zděšení, ale zkuste se udržet v klidu. Jistě, na CT je nějaký nález, ale v tuto chvíli není vůbec zřejmé o co půjde, zda jde o nádor není až tak jisté. Nález toto podezření bohužel budí a i proto Vás budou dovyšetřovat. Ale dokud nebude jistojisté, že to nádor je, není na místě se stresovat. Podle CT nelze vůbec s jistotou určit o co jde. Na prsou je cysta, to je v pořádku. V tom hrudníku může být pouze granulom (nezhoubný nádorek). Faktem je, že uzliny jsou větší než je norma, větší než jste je měla 2011, ale na druhou stranu popisované ložisko je pouze 1cm veliké a pokud by to měl být nádor, pak by bylo zvláštní, kdyby takhle malý již postihl i uzliny. Věřím, že ložisko bude nezhoubné a uzliny zvětšené například po nějakém zánětlivém problému. Zkuste udržet klidnou mysl, nic neí ztraceno!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
 Hormonální antikoncepce: opravdu hrozí rakovina?
Články: Hormonální antikoncepce: opravdu hrozí rakovina?
Jako u všech léků, také u...
Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Články: Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Stále častěji se v naší...
Když moře léčí rány
Články: Když moře léčí rány
Již staří Egypťané...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Konec boomu elektronických cigaret?
Články: Konec boomu elektronických cigaret?
E-cigarety se staly v...
Objevili jste podivnou vyrážku? Může jít o kožní lymfom!
Články: Objevili jste podivnou vyrážku? Může jít o kožní lymfom!
Každý znepokojivý útvar či...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x