Sono břicha

Dobrý den,můj dotaz se týká mé kamarádky,která měla jít na operaci žil nohou.Při předoperačním vyšetření jí byla zjištěna nízká hodnota TSH (0,003)léčí se na hypothyreozu(Letrox),obvyklá hodnota TSH při pravidelných vyšetření je cca 4,2. Poslední 3/4 roku užívala Meridiu a zhubla cca 12 kg-na dnešních 84 kg.Při interním vyšetření se jí lékařka ptala,zda jí nebolí břicho a že si raději udělá ještě sono břicha.Kamarádku břicho nebolí a ani v minulosti nebolelo.V současné době užívá kromě Letroxu ještě Detralex a nějaký doplněk na hemeroidy(mast a tablety). Chtěla bych se zeptat,zda jde o rutinní vyšetření před operací,nebo se má obávat něčeho vážného.Jinak krevní testy zatím nic mimořádného neukázaly. Děkuji velice za odpověď a přeji Vám příjemný den.Mia

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mio! Obávám se, že zcelanerozumím dotazu. Ptáte se, zdali je TSH a/nebo ultrazvuk břicha běžnou součástí předoperačního vyšetření? Ačkoli má předoperační vyšetření své pevně stanovené součásti, u řady lidé je vhodné to či ono doplnit. Ničeho vážného bych se neobával, před operací je namístě raději udělat o pár vyšetření více nežli nezachytit něco důležitého.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: