Současné užívání isoptinu a vasocardinu

Zdravím Vás,chtěl bych se ujistit o správnosti rozhodnutí ošetřujícího lékaře.Dlouhodobě pro vys.kr.tlak a rychlejší tep jsem užíval léky isoptin ,inhibace a vasocardin ve složení: ráno,isoptin ,1/2 vasocardin,poledne 1/2 vasoc. a večer inhibace a 1/2 vasocardinu absolutně bez problémů,vyhovovalo i při zátěži.Při léčbě zápalu plic v nem.mě byl isoptin zaměněn za digoxin ,což mě od počátku nevyhovuje ,bušení,trvá déle než zabere,v námaze nedostačující.Obvodní lékař souhlasí s původní kombinací i interní pro léčbu cukrovky.Tuto kombinaci jsem užíval asi pět let.Jsem bývalí havíř ,25 let v dole,ChZP,silikoza plic prostá.Předem děkuji za vyjádření

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v průběhu dlouhodobé léčby, jako je tomu u Vás, často může náhlá i pozvolná změna zdravotního stavu z jakýchkoli důvodů vyžadovat změnu dosavadní zavedené léčby. To se zřejmě stalo i u Vás, v souvislosti se zánětem plic, který jste prodělal. Nyní bude záležet na dalším vývoji Vašeho zdravotního stavu, jak bude potřeba upravit léčbu dále. Necítíte-li se při současné medikaci dobře, informujte o tom svého lékaře (pozn. i když při hospitalizaci byla nasazena určitá terapie, rozhodně to neznamená, že se musí nutně ponechat i nadále - terapie se řídí zdravotním stavem, nikoli naopak) a ten v případě potřeby léčbu změní.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: