Současné užívání léku klion d 100 a dalacin c 150 mg

Dobrý den, Chci se zeptat jestli při užívání Léků Dalacin C 150 mg a Klion D 100 mohou nastat nějaké komplikace, případně jestli na sebe tyto léky nějak působí? Klion D 100 užívám na vaginální ingekci ještě 2 dny a Dalacin jsem začla užívat nyní, protože mi trhali 8. zub. Co se stane když s lékem Dalacin budu na sluníčku? Případně jak je to s alkoholem u tohoto léku? Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Vzájemné ovlivnění účinku Dalacinu (kapsle) a Klionu (vaginální tablety) by nemělo nastat, ani nežádoucí účinky. Alkohol se všeobecně po dobu užívání antibiotik nedoporučuje. Slunci se vyhýbat nemusíte.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: