Souvisí užívání vakcíny statoral 300 se zvýšeným počtem prodělaných angín?

Dobrý den, cca rok a půl užívám vakcínu Statoral 300 (obden 6kapek) a od té doby mám problém s angínami. Loňskou zimu jsem měl čtyři angíny a tuto zimu už mám druhou. Před tím jsem na angíny netrpěl. Jsem alergický zejména na břízu, částečně i na srst zvířat. Měl jsem pozitivní bronchoprovokační test. Jiné změny (prostředí, stres, pohyb apod.), která by mohla zvýšený počet angín zapříčinit jsem si nevšimnul ... Sportuji několikrát týdně a nemoc mě zatím naštěstí moc neomezuje = mám pouze alergickou rýmu v sezóně bříz (užívám Aerius) a v případě zvýšeného kontaktu s alergeny, se projeví astamtické "pískání" (užívám Ventolin). Můžete mi říct Váš názor a případně i doporučení jak řešit. Budu konzultovat se svým alergologem, ale zajímá mě i další názor. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že vakcína nemá souvislost s výskytem angín. Doporučuji provést výtěry z krku a ev. přeléčit autovakcínou. Pročistěte střevo, užívejte laktobacily k posílení imunitního systému.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: