Souvislost mezi fsh a tsh

Dobrý den, ráda bych se zeptala na váš názor. Je mi 43 let, mám 3 děti, poslední narozené 2009. Před rokem jsem znovu otěhotněla a prodělala zamlklý potrat a následnou lékaři doporučenou kiretáž. Po té jsem měla několik měsíců problém s menstruací, podezření na Ashermanův syndrom se však nakonec nepotvrdilo a menstruace se upravila. Gynekolog mi pak na 3 měsíce předepsal clostylbegyt, avšak neotěhotněla jsem. Následné odběry vykázaly FSH19 a TSH19. Začala jsem brát ihned léky na štítnou žlázu. Zajímalo by mě, zda hodnoty obou hormonů mohou spolu souviset, nebo zda je podle FSH již prokazatelné, že moje vaječníky nefungují a že neotěhotním, i když štítná žláza bude pod kontrolou. Děkuji za vaši odpověď.L.

Odpověď odborníka:

Je nutno vyšetřit ještě hladinu estrogenů a prolaktinu a AMH,teprve potom lze učinit definitivní závěr. Příjemný večer

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: