Souvislost štítné žlázy s pícháním u srdce a zažívacími problémy

Dobrý den paní doktorko, minulý rok v září jsem strávila 2 týdny ve FN Motol. Hospitalizovali mne s akutní bolestí břicha (okolí žaludku). V podstatě jsem nebyla schopná identifikovat, kde to bolí. Bolest jsem pociťovala od žaludku až po pupík. Bylo podezření na akutní zánět žaludku, avšak jelikož nebylo vůbec nic potvrzeno, po týdnu mě ve stabilizovaném stavu propustili domů. Trvalo to tři dny a byla jsem tam zas. Znovu to samé, veškerá vyšetření udělali (RTG, sono, gastroskopii, kontrastní RTG) a stále nic. Ve finále jsem dostala Helicid, který pomohl alespoň tomu, že jsem se nevrátila. Na gastroenterologii jsem léčena v nemocnici na Karlově náměstí. Žaludek mám tedy pravděpodobně v pořádku, ale gastrolenterolog byl první, kdo udělal komplexní krevní testy, snad téměř na vše vč. porfirinu... Byl mi zjištěn zvýšený TSH (TSH kolem 14) a byla jsem odeslána na endokrinologii, kde se od března léčím. Užívám 1 tabletku Letrox 50. Cca měsíc po užívání mi téměř vymizely mé trávicí obtíže (průjmovitá stolice, zvracení, pocity na zvracení, nemožnost snést dotyk v oblasti žaludku, nadýmání - tyto obtíže byly na denním pořádku, v podstatě jsem nebyla schopná fungovat). Nerozumím tomu jak je to možné, gastroenterolog i endokrinolog mi pověděli, že se štítnou žlázou to nemá nic společného, avšak mě je podstatně lépe! Jaký je Váš názor? Dále cca poslední měsíc mě začalo píchat u srdce, může to mít souvislost se štítnou žlázou? Děkuji za odpověď M. Půlpánová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, souvislost štítné žlázy s potíží, které jste uvedla je opravdu velmi málo pravděpodobná. Při hypotreose je typičtější spíše sklon k zácpě, nežli problémy se žaludkem. K úlevě mohlo dojít i díky Helicidu. Píchání u srdce bych připsala spíše problému s páteří, který se může projevit téměř kdekoliv na těle. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vysoký cholesterol? Nespoléhejte jen na léky!
Články: Vysoký cholesterol? Nespoléhejte jen na léky!
Máte vysoký cholesterol či...
Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Články: Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Možná vy nebo vaše děti...
Zlomenina zápěstí může signalizovat osteoporózu
Články: Zlomenina zápěstí může signalizovat osteoporózu
Především v zimních...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vodní dýmka a její skrytá nebezpečí
Články: Vodní dýmka a její skrytá nebezpečí
Obecně se ví, že kouření...
Lumbální punkce
Články: Lumbální punkce
Lumbální punkce, slangově...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: