Souvislost záněty

Poslední dobou mi připadá, že se mi hroutí země pod nohama. Od začátku: Pro potíže se zády, s ThL a LS přechodem, pro těžkou osteochondrózu jsem podstoupil letos na přelomu července a srpna třítýdenní léčebný pobyt v lázních Kostelec. Od návratu odtamtud se snažím poctivě cvičit při každé volné příležitosti, nicméně mi připadá, že obtíže stran bolestí a zhoršující ser hybnosti nemizí, naopak gradují, k věci: v roce 2012 jsem prodělal úraz - kontuzi zad, když jsem se narazil zády o schůdky v MHD a nebyl posléze vyšetřen důkladně. Na tomto webu máte již více mých dotazů, proto k aktuálnímu problému: Zajímalo by mě, zda prokázanou cystitis spolu s prodělanou a zřejmě opakující se sakroileitidou může mít na svědomí společný viník - bakterie Enterococcus faecalis a Streptococcus mitis, na něž mám pozitivní nález. . Jsem na ně nyní léčen Furolinem 100 mg. Ještě k anamnéze - jsem ročník 1972.

Odpověď odborníka:

Souvislost těchto dvou zánětů se mi jeví jako málo pravděpodobná. U sakroileitis je původcem často Staphylococcus nebo se jedná o rekativní nebo chronické záněty, u cystitis se jedná často o enterokoky a jim podobné bakterie. Terapie, kterou jste měl, byla v pořádku, je nutné léčit dle citlivosti. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: