Spala

Dobry den, chtela jsem se zeptat, zda je spravny postup lekare. Syn prodelal spalu, byl lecen Ospenem. Po dobrani tohoto ATB mu byla dana injekce Pendeponu, aby se spala neopakovala a zaroven mu byl udelan vyter z krku, ktery zjistil pritomnost bakterie branhamella. Lekar synovi opet indikoval atb na preleceni, jelikoz se mu zhorsuje kasel, a to sumetrolim. V podstate tedy ted ma v sobe injekcne podany Pendepon po ukonceni lecby Ospenem a po ctyrech dnech od teto injekce by mel zacit uzivat dalsi atb Sumetrolim po dobu dalsiho jednoho tydne. Nevim jak dlouho v tele pusobi Pendepon, ale je v poradku kdyz k tomu jeste uziva dalsi atb? Dekuji za vasi odpoved.

Odpověď odborníka:

Kombinace antibiotik není problém, spíše bych probrala s lékařem, zda je nezbytné léčit současný kašel, zda se nejedná spíše o virozu. Pokud má Váš lékař podezření na zápal plic, měl chlapec dělaný rentgen. Poptejte se lékaře Vašeho synka nebo se podívejte do zprávy, jakou diagnozu Váš syn vlastně má. Branhamella catarhalis žije v dýchacích cestách mnoha lidí a většinou nezpůsobuje žádné onemocnění, onemocnění může způsobovat u lidí s poruchou imunity. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: