Spála?

Dobrý den,dcera 1rok a4 mesíce bere tyden antíbiotika na nekonečnou rýmu a kašel. ted po tydnu se ji na hrudníčku a břše obevili male pupínky,asi na třech místech je červený flek a pupínek uvnitr. nemuze to být spála?nemela teplotu,rymu ma stale a kasle jeste trochu, její sestra brala taky antibiotika ta mela horečky38 a rudo v krku pry skoro az spalove,ta uz se zda byt ok.dekuji za odpoved Vítková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výsev vyrážky po týdnu není pro spálu typický. Vyrážka se obejvuje zhruba po 24 hodinách, a to na hrudníku a končetinách, ne na obličeji. Někdy se přirovnává k "husí kůži" - kůže je hrubá a postupně se olupuje. Bývá malinový jazyk. Ve Vašem případě můžeme uvažovat o tzv. šesté nemoci. Ta začíná vysokou horečkou, která trvá tři až pět dnů. Po třech až pěti dnech horečka prudce klesne a objeví se vyrážka, která připomíná nejspíše právě spálu. Nepodceňujte ani možnost alergické reakce na antibiotika a raději dcerku ještě ukažte lékaři.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: