Spála, spálová angína v těhotenství

Dobrý den, jsem v 5. měsíci těhotenství, moje mamka dělá ve školce učitelku, byla jsem u ní před týdnem na návštěvě a ted jsem se dozvěděla, že nějaké děti onemocněly spálou a spálovou angínou. Tak se hrozně bojim, jestli to nemůže mému nenarozenému miminku uškodit, kdybych opravdu přišla do styku se spálou nebo spálovou angínou, nevim ani jaký je mezi tím rozdíl. Děkuju moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Ne, nemějte obavy spála plod neohrozí, spálu způsobuje streptokok, se kterým se setkáváme v graviditě poměrně často, byla byste - pokud byste ji dostala přeléčena antibiotiky. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: