Spálená kůže od slunce

Dobrý den, týden jsem brala antibiotika doxyhexal, po půl hodině na sluníčku se mi spálila kůže na obličeji a na rukou. Antibiotika jsem na doporučení lékaře vysadila, po 3 dnech kůže ale stále bolestivě pálí a svědí. Za týden mám jet na vodu a nevím, zda je to vhodné, popřípadě jak bych si měla pokožku chránit a také nevím, jak mám postiženou pokožku léčit (používám bílý jogurt, aloe vera, panthenol, ale stále nic nepomáhá). Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Při užívání těchto antibiotik se vůbec nesmí na slunce, u vás se vytvořila tzv. fototoxická reakce. je třeba nyní maximálně chránit před sluncem (faktor 50) a kromě promazávání pantenolem by bylo vhodné i navštívit kožního lékaře, aby vám předepsal protizánětlivý krém s kortikosteroidy.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: