Spálová angína

Dobrý den,náš pětiletý syn má spálovou angínu.Neměl žádné výrazné obtíže,jen bolest hlavy,trochu ho bolelo v krku a rýma,bez teplot.Považovali jsme to za běžné nachlazení.Až začal kulkat....šli jsme k lékaři.Lékařka si všimla zarudlého podbříšku-spála.My jsme si mysleli,že je to ekzém.Syn je atopik.Vzhledem k tomu,že bolest nohy už ustoupila a on se chová jako zdravé dítě......JAKÝ MÁ MÍT REŽIM?? (druhý den bere antibiotika)Víme že nesmí na sluníčko.A jestli je třeba dítě nepřetěžovat i další dny po dobrání antibiotik?? Je totiž hodně živé dítě,které neposedí.Už teď je težké ho uhlídat aby s mladším sourozencem neběhal po bytě.Může ho tato nemoc nějak poznamenat?? Děkuji moc za vaši odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hanko! Rozhodně by ještě nekolik dní měl mít klidový režim. Děti jistě neuhlídáte, ale pokud možno se mu věnujte a vybírejte si klidné aktivity, jako je čtení, kreslení, povídání, sledujte třeba filmy nebo pohádky... Spálu je vhodné překonat pokud možno rychle, nedodržování režimu není příliš vhodné.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: