Spálová angína

  • Dotaz od: Anezka steinerova
  • Publikováno: 18.7.2016
  • uLékaře.cz

Dceři byl ve vyteru z nosu zjištěn zlatý stafylokok. Mela pouze rýmu nikoliv ale žlutou nebo zelenou a neni pry nutné prelecit atb. Přesto zkouším dávat lichirerisnici a medvědi cesnek zda by pomohlo.... Nyni ale ma spalovou anginu, poznLa jsem dle huhnani, pouze jeden den slabá bolest v krku a bez jiných potíží, byl zjištěn masivně streptokok pyogenes. Mame před dovolenou a tak prelecujeme atb. Můj dotaz je zda to muze mít souvislost se zlatým stafylokokem a jak je to s přenosem? Koupala se doma v bazénu nemůže po vyléčení a opětovném koupání ho z vody zase dostat nebo někdo jiný kdyz se koupala pravděpodobně již s bacilem? Dekuji velmi za odpoved

Odpověď odborníka:

Původcem spálové angíny není zlatý stafylokok, takže zde s ním není souvislost.
Přenos zlatého stafylokoka se děje kontaktem, "nakazit" Vás samozřejmě mohla a může se u dcery také opětovně objevit. Nicméně jedná se o bakterii, kterou v sobě má řada lidí a většinou opravdu žádné obtíže u nich nevyvolává. Čili je s otazníkem, pokud se u Vaší dcery znovu prokáže, zdali má vůbec smysl se ho snažit přeléčit.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: