Spálová angína

Dobrý den, dcera měla koncem září spálovou angínu - příznaky virážka na ručičkách, jednu noc velmi bolestivý krk, a neobvykle zbarvený jazyk - strany obvyklé, lehce narůžovělé a uprostřed jakoby malinový pruh. Brala ospen, a následné výtěry z krku již neprokázaly přítomnost streptokoka. Je to již měsíc po dobrání antibiotik a dcera má nadále takto zbarvený jazyk, ve středu malinový a asi před týdnem si začala stěžovat (občas, není to ale nic tragického), že jí pobolívá noha ve stehenní oblasti. Chci se zeptat, zda-li je možné, že se neobnovil povlak na jazyku ani po měsíci, nebo takto netypické zbarvení může mít i jinou příčinu a máme jít raději k lékaři a nechat dceru opět vyšetřit? Manžel nechce jezdit za doktory s každou maličkostí a já také ne, ovšem nerada bych něco zanedbala. Mnohokrát děkuji

Odpověď odborníka:

Změna zbarvení jazyka může být příznak infekce, ale také účinek léků, pokud jazyk nebolí, nebo nejsou přítomny jiné projevy infekce, pak není nutná léčba. Spíše bych konzultovala s ortopedem tu bolest nohy, pokud by během pár dnů neustoupila.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: