Spálová angína

Dobrý den, chtěla bych poprosit o odpověď ohledně průběhu spály. 21.4. jsem dostla ospen 1500 po 8 hodinách, na spálovou angínu. Neměla jsem ale ani bolest v krku, ani teploty. Výrazná byla rychle se šířící vyrážka (začala v dekoltu a do 24 hod. byla po celém tělě), únava a bolest kloubů. Dnes, třetí den atb. vyrážka se pořád zhoršuje. Rozšířila se i na obličej a otekly mi oči. Tam, kde byla vyrážka jako první, se slévá do celků. Svědí jen minimálně. Malinový jazyk nemám. Trvá výrazná únava i bolest kloubů. Je tento průběh běžný a jak dlouho se bude vyrážka zhoršovat? Mám dvě dvouleté děti, tři dny už jsou pryč, ale zítra se vrátí i s manželem, můžu je ještě nakazit? Děkuji mnohokrát!

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Velmi nerada bych zpochybňovala diagnosu kolegy.Všichni praktičtí lékaři jsou shodně edukováni,jistě tedy nejsem moudřejší.Ze zevních projevů exantému není snadné uzavírat stav jako spálu-v současnosti by jistě měla být Vaše léčba znovuzhodnocena,příp.modifikována pro variantu,že jde o tzv.toxoalergický exantém.Prosím,vyhledejte pohotovostní službu nebo infekční oddělení ve Vašem místě bydliště-Váš stav musí posoudit lékař komplexně,rozhodně nejde uzavírat dg.bez Vašeho vyšetření.Držím palce.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: