Spálová angína

Dobrý den, celá naše rodina prodělala spálovou angínu, manžel dostal OSPEN 1500 na 8 dní a ani nebyl pozván na kontrolu, syn Ospen na 10dní a já měla Klacid na 7dní, dnes budu vědět výsledky krev.testů a když budou špatné, budou mi antibiotika prodlouženy. Mou otázkou je: 1) jestli myslíte, že stačí antibiotika na 7 nebo 8 dní na spálovou angínu, 2) jestli nevadí, že bych vynechala 2 dávky Klacidu, protože lékař je napsal jen na 7dní a pak řekl, že uvidíme podle testů. Myslím, že to není dobré vynechat 2dávky a pokračovat poté zase Klacidem? Nebo myslíte, že vynechání 2 dávek nevadí a atb budou působit stejně? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pro optimální kontinuální účinek antibiotik se nedoporučuje léčbu přerušovat, trvání léčby bývá u prokázané spálové angíny 10 dní a první léčebnou volbou je penicilín (když na něj není pacient alergický). Laboratorní kontrola po každé angíně by měla proběhnout.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: