Spálová angína

dobrý den.syn 6,5 roku před 14 dny dostal horečku 39,5,bolest v krku.na ORL mu udělali výtěr z krku a druhý den se mu objevila vyrážka a měl malinový jazyk.praktický lékař mu nasadil OSPEN. po 10dnech ho dobral a včera tzn.2 dny po dobrání ATB.ho bolí opět v krku.dnes jsem došla na ORL.pro výsledky ze stěru z krku a u penicicinu,spiramycinu,klindamycinu a erymycinu je napsáno CITLIVÝ.Chci se proto zeptat,co to znamená.co možné,že by ATB.nezabala?předem moc děkuji za odpověď.Radka B.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.,Sama bolest v krku neznamená diagnosu anginy.Angina je obecné označení reakce lymfatické tkáně příslušné oblasti na nějaké dráždění- nemusí být bakteriálního původu..takže-synova bolest v krku není neúspěchem Vaší předchozí léčby.Bez dalšího lékařského vyšetření stav bohužel vyhodnotit nelze.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: