Spálová angína

Dobrý den, můj pětiletý syn má v průběhu 2 měsíců již potřetí spálovou angínu. Poprvé dostal ATB Ospen na 10 dní, nechala jsem ho ještě týden doma ze školky a ještě než do školky nastoupil opět se objevily příznaky a v krku se potvrdil streptokok. Dostal ATB Clacid zas na 10 dní, zas byl ještě týden doma, streptokok už se nepotvrdil. Po týdnu ve školce opět příznaky spálové angíny, dostal ATB Cefzil zas na 10 dní. Chci se zeptat, jak je možné, že se u něj opakuje stále stejný druh onemocnění a jestli je možné nějaké odborné vyšetření, zda to třeba nemůže být oslabením imunity. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doplnila bych imunologické, alergologické, ORL vyšetření. Pokud by se v kultivacích streptokok opakoval, léčbu antibiotiky by šlo prodloužit podáním Pendeponu cca po týdnu. Zatím určitě nasaďte probiotika, do školky bych dítě dala až cca týden po úplné úzdravě, aby imunitní systém měl čas se zregenerovat.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: