Spálová angína

Dobrý den,mám 17ti letou dceru,která měla spálovou anginu (8/2006),od této doby má vysoké ASLO (střídavě 600-1100,přeléčeno Zinnatem),je po odstranění nosních (r.2002)a krčních (12/2006)mandlí,je alergička (pyl,seno,penicilin),často mívá rýmu a kašel,je objednána na 1/2008 na odstranění retenční cisty a nyní má zvýšenou sedimentaci.Prosím můžete mi poradit jak vysoké ASLO snížit? Děkuji Zdenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ASLO ("antistreptolysin O) jsou protilátky proti enzymu, který vytvářejí bakterie (tzv.streptokoky), jež u Vaší dcery zřejmě způsobily onu spálovou angínu. Vysoké ASLO je vystupňovaná imunitní odpověď organismu na tyto bakterie, i když ty samy o sobě už v organismu obvykle nejsou. Snížení ASLO jako takového například užíváním nějakého léku nebo dietou apod. se neprovádí. Vždy se léčí to, s čím je zvýšené ASLO spojeno (ložisko zánětu, ledviny, kluby..).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: