Spálová angina

dobrý den mám dotaz, můj přítel měl bolesti v krku při polknutí, nic víc! akorát se v noci dost potil, po dvou dnech šel k doktorce a ta se mu podívala do krku a řekla že má spálovou anginu jde to opravdu poznat pouze z pohledu? bez jakéhokoliv laboratorního vyšetření? chci se zeptat za jak dlouho když mu dnes (5.1.) byla nasazena antibiotika přestane být infekční a mohu se za nim jít podívat? děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, klasické a běžně se vyskytující druhy angin lékař vskutku pozná na první pohled.Teprve při sporných nálezech, na léčbu nereagujících onemocnění, či jako potvrzení diagnozy může lékař udělat stěr z hrdla a laboratorní vyšetření. Bakteriálni infekce je ve většině případů potlačena přibližně pátý den užívání antibiotik a pacient přestává být infekční. Mějte se hezky.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: