Spálová angína a její léčení

Dobrý den, syn má 3,5 roku a už po třetí během půl roku dostal spálovou angínu(měl jen 2dny bolest v krku s vyrášku, bez teplot a jiných příznaků).Poprvé jsme byli v nemocnici, tam měl penicilín, podruhé už doma a měli jsme na 1,5 měsíce Ospen 400 a další měsíc musel zůstat doma ze školky a teď máme opět Ospen 400(zatím jen na 10dnu). Chtěla bych se zeptat jak by jste postupovala v léčbě dál. Bojím se že dostaneme na další měsíc ospen a syn nebude moc zase do školky. Slyšela jsem o Pendeponu, že by se mu mohl aplikovat a do školky by mohl po 3aplikacích za 3 týdny. Děkuji za odpověď a Váš názor

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k zabránění recidivující angíny by se mělo opravdu zvážit injekční podání depotního penicilínu - Pendeponu. Dále byste si s manželem mohli nechat provést u praktického lékaře výtěr z krku (příp.nosu) k vyloučení ping pong efektu (opakované předávání infekce).

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: