Spálový bacil

Dobrý den,mám dceru její 15 let,ona má v krku spálový bacil. Chci se zeptat jestli je normální že mluví úplně potichu a špatně polyká. Doktora ji předepsala penicilin a ten skoro ani nespolkne.Nedá se to vyléčit jiným způsobem než léky? A za jak přibližně dlouho se ten bacil vyléčí když má předepsaný penicilin na 10 dní. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Lucie, po nasazení penicilinu by se měl stav výrazně zlepšit do 2-3 dnů. Pokud má Vaše dcera problémy s polykáním a není schopna užívat lék v tabletách, domluvte se urychleně s lékařem na dalším postupu - podle stavu přichází v úvahu i hospitalizace s podáváním antibiotik a tekutin nitrožilně.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: