Spálový bacil

Dobrý den Mé 7leté dceři lékařka po výtěru z krku diagnostikovala spálový bacil. Jelikož již nemá žádné příznaky doporučila bez léčby čekat 3 týdny pak udělat znovu výtěr. Před 10 dny měla tyto potíže:1.den zvracela teplota 38,4. Pak 2dny pálení při močení výtok z pochvy.dostala antibiotika. V moči nic nebylo po celou dobu braní antibiotika měla každý den teplotu vždy kolem 38, po dobrání ant. Asi 5 den se objevily červené flíčky po celém těle i na obličeji. Po 1,5 dni se vše ztratilo. Pak 1 den průjem ,silná rýma trochu kašel. Po dalších dnech zarudlý krk a bolest při polknutí. Další den zase zvracela ale už bez teploty.pak byl proveden výtěr a zjištěn spálový bacil.Momentálně jí nic není. Lékeřka tvrdí že může do školy???.

Odpověď odborníka:

Pokud má dcera bolesti v krku nebo teploty a byla zjištěna přítomnost spálového bacila, je nutné ji zaléčit antibiotiky - penicilin nebo při alergii např. klarithromycin. Se spálovým bacilem by dcera neměla chodit do dětského kolektivu.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: