Spálový bacil

Dobrý den, predem se omlouvám pokud muj dotaz bude znit hloupe. Byl mi v krku nalezen spalovy bacil, a zajimalo by me, jestli bych mohla oralnim sexem nakazit pritele, a nasledne po mém vyléčení to znova do krku od nej chytit, vlastně takový "ping pong efekt " . a taky jestli je možné spalovy bacil "přechodit" , bez lecby ze by přešel sám, myslím si totiz ze uz ho mam od května, jiz v květnu jsem brala 2x po sobe antibiotika, ale na anginu, výtěr z krku mi odmítli udělat, az ted v září jsem si ho "vydupala" kdyz se mi stále dokola objevovali v krku bílé čepy. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kamilo. Ne, svého přítele orálním sexem nakazit nemůžete, ovšem líbáním ano. Někteří jedinci bývají streptokokem kolonizováni, to znamená, že bakterie trvale "žije" v kryptách (záhybech) patrových mandlí, a občas "zazlobí" v podobě angíny. Pokud se ve výtěru z krku streptokok objevuje opakovaně a pacient trpí opakovanými angínami, pak je na zvážení mandle odstranit. Pokud opakovanými angínami netrpíte, není třeba streptokoka léčit. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: