Spálový bacil v pochvě

Dobrý den, již přes půl roku bojuji se spál bacilem v pochvě, ani bych oněm nevěděla, kybych netrpěla velkou bolestí v zadních vazech a poté zimnicemi s kolísavou teplotou 37-38. Bolesti ustoupily - částečně, po lečbě antibiotiky, bacil bohužel ne. Jsem alergická na penicylin. Chci se zeptat,jestli mohu někoho tímto bacilem nakazit. Děkuji za jekékoliv info jak postupovat v léčbě.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud má partner dobrou imunitu - neměla byste ho nakazit, nedělejte si starosti, muži jsou většinou také velmi odolní a neonemocní. Pokud ted již nemáte teploty a bolesti, bacil může nadále kolonizovat vaši pochvu, ale potíže dělat nemusí. Soustředila bych se na vašem místě na správnou mikrofloru v pochvě, má tam být správně kyselé prostředí, které ostatní bacily ( a tím pádem i spálový) vyhubí. Je dobré jíst probiotika ( látky, které "dobře" osídlují střevo, ale mají vliv i na sliznici pochvy, konzumujte hodně živých bifidobakteriíí v jogurtech, v jídle zvyšte konzumaci zeleniny, málo sladkostí), do pochvy je vhodný také spec. prostředek - mohl by vám jej předepsat i lékař (fermalac vaginal, ale je jich spoustu dalších ke koupi v lékárně, porada s lékárníkem nebo info zde: http://www.lupusinky.estranky.cz/clanky/diskuse-o-problemech-u-lupusu_/zanety-gynekologicke-nejen-u-lupusu____o__ ). Pokud by se potíže opakovaly, navštivte také imunologii na podrobnější vyšetření, je možné, že vaše imunita je oslabena a dovoluje potom méně obvyklým bakteriím, aby u vás vítězily. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Naučte se samovyšetření prsu
Články: Naučte se samovyšetření prsu
Samovyšetření prsu má...
Zlomenině krčku je lepší předcházet než ji pak léčit
Články: Zlomenině krčku je lepší předcházet než ji pak léčit
Zlomenina krčku stehenní...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Močový měchýř
Články: Močový měchýř
Močový měchýř je dutý orgán...
Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
Články: Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
V těhotenství přispívá ke...
Kompresivní punčochy: Aby se vám dobře nosily
Články: Kompresivní punčochy: Aby se vám dobře nosily
Nejvíce se o nich mluví v...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: