Spasmus v obliceji?onemocneni hlavovych nervu?

Dobrý den.Mam uz nějakou dobu problém s obličejem.Několikrát do mesice mi uplne ztuhne obličej ze nemuzu poradne ani mluvit.Lidi kolem me si toho všímají a ja se vždy cítím hrozne kvůli tomu.Po par dnech ta ztuhlost vždy přejde ale vim ze se to zase vrátí.Nekdy me i stipaji oči kdyz me to "přepadne".Nic me neboli při tom ale spis me svedi obličej a mam ho jakoby v kreci.Nevím co s tím.Na ORL mi řekli ze mam deviace septa(nosní přepážku uplne do prava)a dostal jsem na to nosní kapky Pacosan a Avamys.U zubare jsem byl a pry mam zuby v poradku.Jen jsem si vzpomnel ze moje problemy s oblicejem zacli kdyz mi narostly vsechny 4 zuby moudrosti ale ty uz mam všechny vytrženy. Múzou byt moje problémy s obličejem způsobeny kvůli častým zánětům dutin?nebo muzu mit nějak poškozené hlavové nervy kvůli tem zubům moudrosti?Dekuju za odpověď a preju hezky den.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, domnívám se, že vaše potíže nesouvisí se zuby moudrosti. Co se týče zánětů dutin, nemohu se přesněji vyjádřit, neboť nemohu vidět vaše ztuhnutí obličeje. Může se jednat o problém v čelistním kloubu oboustranně, který při zatuhnutí znemožní pohyb dolní čelisti a vy pak nemůžete skoro mluvit. V daném kloubu může být artroza nebo je drážděn opakovanými záněty. V tomto případě bych doporučila rentgen těchto kloubů, který provádějí stomatologové a také vyrábějí dlažku na dolní čelist na noc pro uvolnění kloubu. Většinou však zatuhnutí tohoto kloubu trvá několik dní v kuse, není nárazové ani krátkodobé. Postižení lícního nervu může také způsobit křeče v obličeji avšak jen v polovině obličeje. Bývá postižen jen jeden nerv, ne oba najednou. V tomto případě je vhodné neurologické vyšetření, neurolog dále navrhne další event. vyšetření. Více vám bohužel neporadím, jelikož vaše potíže nemohu vidět. Přeji pěkný večer.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
RADA | Od: JANA | 19.2.2016 16:56
DOBRÝ DEN MÁM NA VÁS DOTAZ 9.2.2016 JSEM BYLA NA PŘEVRTÁNÍ DVOU ZUBU A DOSTALA JSEM SLINĚJŠÍ ANESTETIKUM NA UMRTVENÍ DO ZADNÍ ČÁSTI LEVÉ TVÁŘE. PO ZÁKROKU MI JEŠTE TEN DEN UMRTVENÍ USTOUPILO ALE ASI PO TŘECH DNECH SE MI ZAČALO ZLE MLUVIT A MÁ DOLNÍ ČELIST V JAKÉM SI KŘEČOVITÉM STAVU A BOLÍ MĚ POD UCHEM NEVÍM CO TO JE ZA STAV A JE TO VELICE NEPŘÍJEMNÉ. 15.2.16 JSEM BYLA U SVÉHO ZUBNÍHO LÉKAŘE A TEN MI ZDĚLIL ŽE SI NA TO MÁM DÁVAT STUDENÉ OBKLADY A KLOKTAT ŠALVJEJ NEBO HEŘMÁNEK.MOC VÁS PROSÍM O JAKOUKOLI ODPOVĚT O TOMTO MÍM PROBLÉMU.
reagovat
re:RADA | Od: uLékaře.cz | 1.3.2016 10:42
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: