Špatná chuť v ústech

Dobrý den, asi tak před třemi lety jsem začla registrovat špatnou chuť v ústech a zřejmě s tím i související zápach z úst. Absolvovala jsem několik vyšetření u různých specialistů. Nejdřív na ORL, kde paní Dr. provedla výtěr z úst, poté jsem absolvovala ultrazvuk slinných žláz. Následovala návštěva u neurologa a objednání na magnet.rezonanci. Bez výsledně. Na to jsem prošla gastroenter. vyšetřením, kde mi byl odebrán i vzorek na intoleranci lepku, také byzvýsledně. Poté jsem byla odeslána na podrobnější vyšetření ORL, kde mi testovali chutě. Tam mi paní Dr. píchla kortikoidy s tím, že do 2-3 měsíců by potíže měly vymizet. Nestalo se tak. Před půl rokem jsem byla na pravidelné prohlídce u stomatologa, kde mi byl odstraněn kaz. Jinak jsem se s mým problémem nesvěřila. Proto mám dotaz, jestli by toto mohlo souviset se stomatologií, když čištění zubů provádím 2-3x za den, používám mezizub.kartáčky a nepravidelně ústní vodu. Jinak se léčím se štítnou žlázou, mám hypofunkci a užívám pravidelně LETTROX 100. I s Dr. endokrinol. jsem problém řešila. Co se týká léků, sezonně užívám FLONIDAN na alergii na některé pyly a z jídla mám alergii na ryby. Ještě mě napadá, jestli to nemůže souviset s dědičností, tento problém má i můj otec. Děkuji za odpověď a doufám v pomoc, nevím na jakého specialistu se mám ještě obrátit.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně doporučuji detailní vyšetření včetně rengenologického aby se odhalily nejen případné kazy na zubech, ale i zánětlivé parodontální kapsy nebo kapsy v okolí zubů moudrosti, případně vyšetřit i množství sliny, která může být ovlivněna právě léky. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: