Špatná průchodnost nosu, sucho v nose

Dobrý den, moje obvodní lékařka mě doporučila na ORL kvůli zarudlym mandlím, častým čepům. Navrhla mandle vytrhnout. Ale ORL lékařka mi řekla,že nemám špatné jen mandle ale celkově trpím zadní rymou a že vzhledem k tomu,že mám celiakii a chronický zánět štítné žlázy,že imunitu vylepšit nemuze a že kdyby mi vzala mandle,tak mě ještě tím ublíží. Dostala jsem vincentku a nosní mast na krusty v nose. Upřímně mi to moc nepomáhá. Když jdu spát a dam si jak vincentku tak mast,stejne dýchat nemůžu i když mám nos prázdný. Musím si vždy navlhcit kost mezi nos nimi dirkami,jedine tak mám pocit že konečně se mohu nadechnou. Nemam zkusit ještě další orl orl lékařku? Nedycha se mi dobře a nepomohla mi. Co to může být? Nejhorší je ze už i přes den mám dušne stavy kvůli suchu v nose. Vincentka mi to zvlhci vzadu,ale já potřebuji navlhcit tu kůži u kosti v nose. dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Není třeba chodit na jiné ORL. Někteří lékaři se více přiklání k odběru mandlí, jiní ne. Virosy trvají dlouho, vydržte ještě 2 až 3 týdny a zlepší se to.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: