Špatná psychika?

Dobrý den. Je mi 20 let a již delší dobu mám před spaním divný pocit. Začnou me brnět ruce, mám rychlé bušení srdce a celkově divný pocit, jako kdybych měla omdlít. Už jsem 2x kvůli tomu byla na pohotovosti a závěrem byla panická ataka. EKG bylo vždy v pořádku. Při 1. stavu jsem musela dýchat do pytlíku, tlak jsem měla vysoký a zjistili mi malou hodnotu hořčíku v krvi. Po 2. podobným stavu jsem měla pocit nedodechnutí. Nemohla jsem se zhluboka nadechnout. A také mi zjistili vysoký draslík v krvi. Ten už se srovnal. Také mě občas bolí záda a chodím na rehabilitaci. Nevím jestli je to psychický. Vždy když mi něco je, myslím hned na to nejhorší. Prosím o radu co s tím. Opravdu se bojím.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Aneto, děkuji za Váš dotaz. Potíže, které popisujete spíše ukazují na panickou poruchu, která se musí začít léčit a to co nejdříve, protože tyto potíže se mohou zhoršovat časem. Je dobře, že vyšetření srdce dopadlo dobře, což znamená, že Vaše stavy jsou dány příčinou psychologickou. Doporučuji navštívit psychiatra, který Vám dá léky tak, jak byste potřebovala a také psychologa- psychoterapeuta, aby Vám pomohl lépe pochopit tyto Vaše stavy. Určitě s tím nezůstávejte sama, panická porucha má sklon ke zhoršování příznaků a to Vám nepřeji. Také by Vám odborník měl navrhnout autogenní trénink nebo svalovu relaxaci. Děkuji za Vaši důvěru a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Průběh pásového oparu: potíže se mohou vrstvit
Články: Průběh pásového oparu: potíže se mohou vrstvit
Pásový opar je velmi...
Meningokoková infekce: se ztuhlým krkem vyrazte hned k lékaři!
Články: Meningokoková infekce: se ztuhlým krkem vyrazte hned k lékaři!
Diskotéková nemoc – i tak...
Křečové žíly
Články: Křečové žíly
Křečové žíly, varixy nebo...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Akutní a chronická žloutenka - čím se liší?
Články: Akutní a chronická žloutenka - čím se liší?
Měli jste někdy žloutenku...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Játrům prospěje očista
Články: Játrům prospěje očista
Ukládání vitaminů a tuků...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: