Špatné usínaní

Dobrý den!Od mala špatně usínám,jakobych se bála usnout.Mám-li nějaké trápení,neusnu vůbec,uzkost spaní ještě zhoršuje.Pomohla by hypnoza změnit můj stav?Neznám co je lehnout a hned usnout.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Trápení s poruchami spánku je společné mnoha lidem.Přesto každý člověk potřebuje zcela individuální přístup k řešení,spánek je jen jiný stav nervového systému než je bdění,náleží k člověku v úplnosti jeho prožívání.Vím,že Vás zklamu,ale na Vaši otázku nelze dát stručnou odpověď.Váš terapeut/lékař,psychoterapeut,spánkolog-neurolog/Vám musí věnovat dostatek času již při prvním kontaktu,je samozřejmě nutné vzít v úvahu Váš celkový zdravotní stav,životní situaci..Po zmapování problému se domluvíte na léčebném plánu a podle něj se bude odvíjet léčba.Je opravdu dobré pracovat s jedním terapeutem,nesnažit se jen naslepo střídat metody.Nemám nic proti fungující hypnoze,ale rozhodně bych se neodvážila ji doporučit jako univerzální prostředek bez znalosti konkrétního pacienta.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: